DOELSTELLINGEN

ONZE DOELSTELLINGEN

KWALITEIT

Voor de aankoop van onze aardappelen wordt steeds gewerkt met vertrouwde telers die over Global Gap certificaten beschikken. We werken met een volledig geautomatiseerd traceringssysteem. Van elk lot aardappelen worden er eerst analyses uitgevoerd door een geaccrediteerd laboratorium en dit volgens de GMS- en LMS-procedures. Zodoende kunnen wij garanderen dat de consument niet alleen een lekker, maar ook een gezond en veilig product consumeert.

QUALITY LABELS

AANDACHT VOOR HET MILIEU

Spriet aardappelen is een milieubewust bedrijf die bijzondere aandacht besteedt aan een energiezuinige en milieuvriendelijke productie. Wij investeren in een modern machinepark met een waterzuivering die het afvalwater zuivert en terug recupereert. Op het dak van onze productiehallen zorgen zonnepanelen voor de opwekking van stroom die nodig is om ons bedrijf te voorzien van elektriciteit. Wij verwerken een natuurproduct en vinden het daarom van belang dat we de natuur respecteren.

AARDAPPELEN PRODUCEREN MET
EEN KLEINE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK
IS ONZE MISSIE

MESTSTOF BEPERKEN

Kweken van gezonde en kwalitatieve aardappelen zijn bij ons topprioriteit. Daarom letten wij erop dat zowel met de bodem, als met het grondwater voorzichtig omgegaan wordt. Dit kan enkel door niet te gaan overbemesten.

OVERBEMESTING VOORKOMEN
IS ONZE PRIORITEIT

BESPAREN OP ELEKTRICITEIT

Door te investeren in de nieuwste machine aandrijfsystemen die een laag verbruik garanderen in combinatie met zonnepanelen zorgen wij ervoor dat het milieu gespaard blijft voor de toekomst.

ZUINIG OMSPRINGEN MET ENERGIE
DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN ZONNEPANELEN

WATERVERBRUIK BEPERKEN

De aardappel is een product die relatief weinig water nodig heeft. Voor de productie van één kilogram rundsvlees is er 15.000 liter water nodig, de aardappel daarentegen heeft slechts 100 liter per kilogram nodig. In onze productie maken we gebruik van een waterzuivering die ervoor zorgt dat het water hergebruikt kan worden.

WATERZUIVERING ZORGT
VOOR HET RECYCLEREN
VAN HET GEBRUIKTE WATER 

MILIEUVRIENDELIJKE VERPAKKINGEN

Wij kiezen verpakkingen die milieuvriendelijk zijn en zoveel mogelijk kunnen gerecycleerd worden om de afvalberg te minimaliseren.

VERPAKKINGEN VERVAARDIGD
UIT MILIEUVRIENDELIJKE MATERIALEN
IS VOOR ONS EEN MUST 

DUURZAAMHEID

Voedselverspilling voorkomen is een verantwoordelijkheid waar we ons allen van bewust dienen te zijn en zo veel mogelijk dienen te voorkomen. Tijdens ons ganse productieproces wordt er nauw op toegekeken dat de aardappel met de grootste zorg behandeld wordt. Niet voor verpakking geschikte producten krijgen een andere bestemming welke nog steeds aan de voedselketen bijdraagt.

Wij werken uitsluitend met partners welke over een GlobalGAP GRASP certificaat beschikken. Dit zorgt voor een duurzame samenwerking met eerlijke prijs- en arbeidsvoorwaarden en respect voor de mens en de natuur.

Geïnspireerd door een grote klant hebben wij onze carbon footprint berekend en werken een plan uit om onze ecologische voetafdruk de komende jaren verder te laten dalen. 

ONZE PASSIE VOOR DE UITERST VOEDZAME AARDAPPEL PAST PERFECT IN ONS STREVEN NAAR EEN DUURZAME WERELD.